Home Duurzaam 3 belangrijke elektrische faciliteiten voor bedrijven

3 belangrijke elektrische faciliteiten voor bedrijven

1123
DELEN
3 belangrijke elektrische faciliteiten voor bedrijven

Over wat het kloppend hart van een bedrijf is, kunnen de meningen soms verschillen. Zijn het de medewerkers, is het de oprichter of zou je kunnen het zeggen dat het een goed werkende internetverbinding is die zorgt dat het hart blijft kloppen? Wat een feit is, is dat zonder goede elektrische faciliteiten er weinig mogelijk is. Misschien is dát daarom wel het kloppend hart van een bedrijf. We bespreken drie belangrijke elektrische faciliteiten voor bedrijven.

Smart grid solutions

Als bedrijf moet je met de tijd mee. Dat betekent tegelijkertijd ook dat je nieuwe elektrische oplossingen moet treffen. Bijvoorbeeld wanneer je je eigen stroom wilt gaan genereren met zonnepanelen. Bedrijven met grote daken en dus veel ruimte voor zonnepanelen kunnen veel stroom produceren op die manier, maar hoe leg je het aan en wat doe je vervolgens met die opgewekte stroom? Hier worden smart grid solutions voor aangeboden waarbij bij de aanleg ook voor opslagfaciliteiten wordt gezorgd voor de stroom die niet meteen verbruikt kan worden. Ook het aansluiten van laadappparatuur voor elektrische auto’s op zowel de stroom als het internet is een smart grid solution die van pas kan komen voor bedrijven.

Transformatorstation

Voor bedrijven die veel stroom verbruiken en stroom op een andere spanning nodig hebben dan de netbeheerder het aanlevert, is een transformator eigenlijk onmisbaar. Bij middenspanning is het niet ongewoon om zo’n transformator inpandig te hebben, maar als je met hoogspanning te maken hebt is dat ronduit onverstandig. Daarom wordt er hiervoor doorgaans extern een transformatorstation gebouwd met een veilig ombouw. Hoewel deze vaak op elkaar lijken, is er hierbij wel degelijk sprake van maatwerk. Zo’n transformatorstation kan naar de behoeftes van het bedrijf ingericht en vervaardigd worden.

Transformatorstation

Noodgenerator

Hoe goed je je zaakjes qua elektriciteit ook op orde hebt, het is altijd mogelijk dat er intern of extern een storing ontstaat die ervoor zorgt dat jij geen stroom meer hebt. Dat kan desastreus zijn voor je bedrijfsprocessen, omdat veel nu eenmaal afhankelijk is van een constante levering van elektriciteit. Om te voorkomen dat je op zo’n moment meteen een groot probleem hebt, is het verstandig om te investeren in een noodgenerator. Deze begint te werken wanneer de stroom via de gewone kanalen niet meer geleverd wordt. Zo koop je tijd om het probleem op te lossen terwijl alles door kan blijven draaien. Een noodgenerator kan een bedrijf een hoop ellende besparen en is dus absoluut het overwegen waard.

Het loont om zoveel mogelijk van je elektrische oplossing te laten realiseren door dezelfde leverancier, omdat deze dan ook precies het netwerk van jouw bedrijf kent en snel met passende oplossingen kan komen. Dat kan uiteindelijk alleen maar kosten en frustraties schelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here