Home Financiering 3 alternatieve vormen van toeristisch vastgoed om in te beleggen

3 alternatieve vormen van toeristisch vastgoed om in te beleggen

1035
DELEN
3 alternatieve vormen van toeristisch vastgoed om in te beleggen

Je kan op verschillende manieren investeren in vastgoed, gaande van investeren in woningen over investeren in studentenkamers tot investeren in kantoren. Ook toeristisch vastgoed doet het heel goed. Investeren in toeristisch vastgoed is heel interessant voor wie de beleggingsportefeuille wil diversifiëren. Deze keer kijken we verder dan de klassieke oplossingen als vakantiewoningen in vakantieparken. Zo kan je bijvoorbeeld investeren in een hotelkamer of zelfs in een zeecontainer. In het eerste geval surf je op de expertise van bestaande ketens. In het tweede geval speel je in op de toenemende vraag naar bijzondere recreatiewoningen.

Een hotelkamer kopen

Grote hotelketens als Radisson en ibis werken vaak samen met investeerders. In de eerste plaats mikken ze daarbij op institutionele beleggers, maar steeds vaker wordt er ook een beroep gedaan op de kleinere belegger. Daarbij kan je een of meerdere hotelkamers kopen met een prijskaartje van gemiddeld 100.000 tot 165.000 euro.

Het aanbod aan mogelijkheden is heel divers en vaak gaat het om complexe juridische constructies. De kamer behoort hoe dan ook toe tot het kameraanbod van het hotel en vaak is het rendement afhankelijk van de bezettingsgraad. Daarom zal je ook zelf moeten nagaan of het hotel wel echt interessant is. In sommige gevallen wordt er een gegarandeerd rendement toegekend.

Een zeecontainer als vakantiewoning

Zeecontainers worden steeds vaker omgebouwd tot een recreatieverblijf. De zeecontainers hebben alle uithoeken van de wereld gezien en krijgen nu een tweede leven. Een zeecontainer kan worden afgewerkt met een luifel, waardoor er een aangename plek wordt gecreëerd om te vertoeven. Ruimte is er sowieso voldoende, want met containers kan je eenvoudig modulaire systemen uitwerken. Hierdoor kan je zowel grote als kleine vakantiewoningen aanbieden. Inspirerend is bijvoorbeeld het verhaal van Stefan En Melanie Potters die met zeecontainers hun droomhuis lieten bouwen.

Je kan onder meer een container kopen bij Brinkbox en deze vervolgens zelf ombouwen. Brinkbox biedt echter ook ombouwoplossingen aan. Ze kunnen bijvoorbeeld ramen of verlichting plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je de vier hoeken van een container van een degelijke fundering moet voorzien. Zo blijft de container steeds waterpas staan. Via websites als Vipio vind je talloze containerkamers te huur voor prijzen van vijftig tot honderdtwintig euro per nacht.

Een hotel in een boot

Ook een huisboot kan een heel goede investering zijn. Het is iets waar jachthavens, met ligplaatsen die geschikt zijn voor huisboten, vaak in investeren. Ze verhuren dan niet alleen ligplaatsen, maar ook huisboten voor huurders die er langdurig willen verblijven. Een huisboot kan ook interessant zijn voor de verhuur aan toeristen. Het valt namelijk al langer op dat vakantiewoningen in de buurt van water het goed doen op platforms als Airbnb.

Een kleine huisboot kan dan een vakantiewoning vervangen, maar je kan ook een grote boot een nieuwe bestemming geven en het ombouwen tot een hotel. Er zijn al een aantal botels die bewijzen dat ze populair zijn bij toeristen, zoals het Botel Maastricht. Dit is aan afgemeerde boot op de Maas, nabij onder meer het Bonnefantenmuseum. Naast gezellige hutten is er ook plaats voor een gemeubeld terras, een informele bar en een restaurant waar je van een continentaal ontbijt geniet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here