Home Blogs 10 inspirerende ideeën voor de inrichting van de koffiecorner in jouw bedrijf

10 inspirerende ideeën voor de inrichting van de koffiecorner in jouw bedrijf

2369
DELEN
10 inspirerende ideeën voor de inrichting van de koffiecorner in jouw bedrijf

De koffiecorner is meer dan alleen een noodzakelijk hoekje. Het is een ontmoetingsplaats waar creatieve ideeën worden uitgewisseld en vriendschapsbanden ontstaan. Bij Vivakoffie spreken ze van voordelen voor het lichaam, de geest en de relaties. In de praktijk blijken we vooral een versterking van het groepsgevoel te ervaren. De inrichting van de koffiecorner blijkt daarentegen cruciaal te zijn om het beoogde effect te bekomen. Wij geven dan ook tien inspirerende ideeën mee om het maximale te halen uit jouw koffiecorner.

# 1. Creëer een ontspannen gevoel

Een ontspannen en onomwonden sfeer creëer je niet in een welomlijnde ruimte. Natuurlijk mag de koffiecorner hip en modern zijn, toch tracht je maar beter af te stappen van een voorgekauwde setting. Kies voor krukjes in verschillende kleuren of plaats gewoon een authentieke houten zitbank. Heerlijk casual opdat het groepsgevoel centraal staat.

# 2. Inrichting als centrale ontmoetingsplaats

Moet de koffiecorner klanten overtuigen? Dan pak je het maar beter anders aan. Glas en een open gevoel zijn hier heel belangrijk. De uitstraling kan ons bijna doen denken aan een horecazaak waar bijvoorbeeld enkele hangende glazen het toonbeeld sieren. Een professionele Nespresso machine en enkele groene plantjes  zorgen hier voor een levendige en zakelijke uitstraling.

# 3. Bied een afgeschermd zitje

Waarschijnlijk beschikt jouw onderneming wel over een vergaderruimte. Soms is dat echter een tikkeltje te formeel. Voor eenvoudig overleg kan de koffiecorner een vitale werkomgeving vormen. Bied dan wel een afgeschermd zitje of tafeltje met voldoende ruimte. Dat maakt de koffiecorner heerlijk functioneel.

# 4. Voorzie enkele statafels

Voor een korte koffiepauze gaan we heus niet meteen op een stoel plaatsnemen. Toch kunnen de eenvoudige rechtstaande babbels zo wel eens ongemakkelijk aanvoelen. Een statafel biedt redding. Veel hoeft zo’n tafel echt niet in te houden: een statief en een houten plank volstaat om even te leunen en onze koffie z’n plaatsje te geven. Zo zijn de handen vrij voor een fikse handdruk en voorkomen we koffievlekken op het tapijt.

# 5. Bied ruimte voor persoonlijke invulling

Een koffiecorner hoeft echt niet saai te zijn. Een persoonlijke inrichting maakt de corner des te leuker. Bied de medewerkers de ruimte om zelf creatief aan de slag te gaan. Voorzie bijvoorbeeld een krijtbord waar ze kattebelletjes kwijt kunnen of een heuse wereldkaart waarop ze hun volgende vakantiebestemming kunnen vastpinnen. Dat zorgt overigens ook voor aanknopingspunten om een gesprek op gang te brengen bij een heerlijke bak koffie.

# 6. Vertegenwoordig de bedrijfscultuur

Iedere onderneming is gezegend met een unieke bedrijfscultuur. De koffiecorner is de ideale plaats om de bedrijfscultuur te veruitwendigen. Denk bijvoorbeeld aan de visuele weergave van een slogan of de grafische aanwezigheid van het logo. Wordt er gekozen voor een bedrijfscultuur waar laagdrempeligheid centraal staat? Dan trek je die stijl gewoon door naar de koffiecorner. Bij DHL kiezen ze er bijvoorbeeld voor om de koffiecorner in de bedrijfskleuren uit te werken. Centraal staan zwart-witfoto’s waarbij hun bestelwagens kleur brengen.

# 7. Plaats ronde tafels

Een koffiecorner kan zeker een kruk en een afzonderingsplaats gebruiken. Toch hoort het groepsgevoel nog steeds te primeren. Kies daarom voor ronde tafels waar verschillende gesprekspartners plaats kunnen nemen. Een ronde tafel duidt hier op de gelijkwaardigheid tussen de gesprekspartners en kan gewoon centraal in de koffiecorner geplaatst worden. Voorzie tot slot een hanglamp en een leuk decoratiestukje om een en ander in te kleden.

# 8. Bewaar het overzicht

De meeste koffiecorners hebben meer in huis dan alleen koffie. Waterflesjes, een koelkast met frisdrank en een heus assortiment aan poedersoepjes kunnen bijvoorbeeld niet ontbreken. Toch hoef je dat lang niet allemaal te verbergen achter gesloten kastdeuren. De koffiecorner kan perfect kiezen voor een open interieur met ingebouwde spotjes. Zo weten bezoekers meteen waar ze alles vinden moeten.

# 9. Een thematische koffiecorner

In een kleine kantoorruimte klinkt het misschien een tikkeltje bizar. In grote bedrijven is het de logica zelve: geen enkele koffiecorner hoeft dezelfde te zijn. Van de ‘groene hoek’ boordevol plantjes tot de ‘cosy corner: iedere koffiecorner is eenvoudig benoembaar en etaleert zich als een unieke ontmoetingsplaats.

# 10. Laat een muziekje spelen

Steeds vaker zien we televisieschermen en luidsprekers hun intrede doen. Daar hoeft niks mis mee te zijn. Zeker indien de koffiecorner ook voor gasten toegankelijk is, is dat een goed idee. Laat dan ook een fijn muziekje spelen om hen in harmonie op hun afspraak te laten wachten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het muziekje niet storend werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here