Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

Corporaties willen in grensgebied met België woningen bouwen

560 keer gelezen
Gebaseerd op: 
Body: 

Woningcorporaties in de grensregio`s West-Brabant en Zeeuw-Vlaanderen willen de krimp die in het gebied plaatsvindt tegengaan door dure woningen voor Vlamingen te bouwen. Dat blijkt uit een rapport van de SEV in opdracht van vijf corporaties in het zuidwesten van Nederland.

In Vlaanderen is de sociale huursector klein en er komen alleen de laagste inkomens voor in aanmerking. Bovendien zijn er weinig betaalbare koopwoningen en zijn particuliere huurwoningen veelal duur. Vlamingen met een inkomen boven de sociale huurgrens die zich net geen koopwoning kunnen veroorloven, zijn wellicht geïnteresseerd in de grensregio. Jan de Feijter, manager Woondiensten van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, ziet allereerst kansen in verkoop. Ook kan een huurvorm met koopoptie geboden worden. Zijn eigen woningcorporatie kent nog nauwelijks leegstand in huurwoningen, maar voor de verkoop noemt hij Vlamingen een interessante doelgroep.

De SEV stelt dat Vlamingen tamelijk honkvast zijn en hechten aan ruimte, kwaliteit en aantrekkelijke prijzen. Die waarden moeten dan ook gepromoot worden. Ook moet duidelijk gemaakt worden dat huren en kopen in de regio eenvoudig is, iets wat veel Belgen niet weten. Momenteel overleggen de corporaties over het vervolgtraject. Volgens De Feijter tonen ook banken en makelaars interesse in de plannen en eventuele samenwerking.

© Profnews 2015 - Disclaimer