Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

Transactievolume beleggingsmarkt commercieel vastgoed komt hoger uit

290 keer gelezen
Body: 

Het totale transactievolume op de Nederlandse beleggingsmarkt voor commercieel vastgoed komt in 2010 hoger uit dan in het jaar daarvoor. Van januari tot 1 december 2010 vonden aan- en verkopen plaats tot bijna 5 miljard euro, tegen 4,4 miljard voor geheel 2009. Dit blijkt uit door Vastgoedmarkt bijgehouden gegevens.

Het gaat hierbij om het totaal van zowel professionele als strikt particuliere beleggers en uitsluitend om kantoren, bedrijfsgebouwen, winkels en overige objecten. In de laatste weken van december wordt vaak nog een behoorlijk aantal transacties afgewikkeld, waardoor het definitieve cijfer over 2010 hoger kan uitkomen dan de stand per begin december. Zeker is dit echter niet, want in 2008 en 2009 was er in deze korte periode nauwelijks sprake van enige nieuwe activiteit.

Het hogere transactievolume is vooral het gevolg van veel meer onderlinge aan- en verkopen tussen professionele beleggers. Hierbij vond een bescheiden groei plaats van geheel nieuwe investeringen, oftewel objecten die voor het eerst in handen kwamen van deze partijen. Nederlandse professionele beleggers deden in de eerste elf maanden voor 500 miljoen euro aan nieuwe aankopen, terwijl er onderling voor 850 miljoen euro werd gemuteerd.

© Profnews 2015 - Disclaimer