Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

Overstappen van zorgverzekeraar loont

723 keer gelezen
Gebaseerd op: 
Body: 

Hoewel het leeuwendeel van de Nederlanders bij zijn oude zorgkostenverzekeraar blijft, loont overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar. Toch is het wisselen van verzekeraar impopulair - eind 2009 stapte slechts 4% over naar een andere aanbieder.

En dat terwijl de ziektekostenpolis een van de grootste kostenposten is van een huishouden: jaarlijks is een gemiddeld gezin er al zo`n 2.500 euro aan kwijt. Mensen stappen niet over omdat ze denken dat het niet goedkoper kan, ze het te veel werk vinden, bang zijn dat verzekeraars hen niet accepteren en een bureaucratische rompslomp vrezen. Uit recent onderzoek van TNS Nipo blijkt dat veel Nederlanders niet eens weten welke kosten hun zorgverzekering wel of niet vergoedt. Volgens Nivel, een instituut dat onderzoek doet naar de zorg, leidt het enorme aanbod aan polissen (zo`n 1.200 verschillende polissen) ook nog eens tot keuzestress - klanten worden afgeschrikt door de vele keuzes en blijven daardoor zitten waar ze zitten. Ook gewoonte speelt een rol, met name bij senioren is dat het geval.

Toch is wisselen van verzekeraar minder ingewikkeld dan het lijkt en kan het besparingen opleveren die wel kunnen oplopen tot wel 1.000 euro per jaar.

© Profnews 2015 - Disclaimer