Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

BAM voegt BAM Vastgoed en AM Vastgoedontwikkeling samen

553 keer gelezen
Body: 

BAM uit Bunnik laat zijn werkmaatschappijen BAM Vastgoed en AM Vastgoedontwikkeling met elkaar fuseren. Dit gaat ten koste van 50 arbeidsplaatsen, waarbij gedwongen ontslagen niet uitgesloten zijn. Het nieuwe vastgoedbedrijf gaat AM heten, wordt geleid door Peter Noordanus en krijgt zijn hoofdkantoor `in de buurt van Bunnik`.

De fusie volgt op de voortdurende verslechtering van de vastgoedmarkt, zegt BAM-topman Joop van Oosten. `Als de crisis er niet was geweest, hadden we ons tweemerkenbeleid ongetwijfeld langer doorgezet. Maar dat BAM Vastgoed en AM een keer zouden worden samengevoegd, lag wel voor de hand. Onder andere omstandigheden was dat misschien over een jaar of tien gebeurd.`

Het nieuwe AM behoort met een omzet van circa 900 miljoen euro tot de grootste vastgoedbedrijven in de markt. Volgens Van Oosten wordt de onderneming naar schatting de een na grootste woningontwikkelaar, na Bouwfonds. Op het gebied van commercieel vastgoed stijgt AM naar de vierde plaats. De fusiecombinatie gaat zich naast de ontwikkeling van woningen en commercieel vastgoed ook richten op gebiedsontwikkeling, projectmanagement en vastgoedadvisering.

© Profnews 2015 - Disclaimer