Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

Blokker-werknemers leren nieuw kassasysteem online

441 keer gelezen
Gebaseerd op: 
Body: 

Werknemers van Blokker kunnen online een nieuw kassasysteem leren kennen. Daarvoor gebruikt Blokker een simulatieprogramma onder de naam Just Kassatrainer. De medewerkers leren met het programma onder meer hoe ze om moeten gaan met pintransacties, kortingsbonnen en de kasopmaak.

Het nieuwe kassasysteem bij Blokker werd eind april 2009 uitgerold. Dat gekozen is voor een opleiding online en dus vanachter de eigen pc, hangt samen met een financiële reden, maar ook organisatorisch biedt de online training uitkomst. In plaats van klassikaal kunnen de medewerkers het nieuwe systeem nu individueel volgen. Bovendien kunnen mensen zich niet meer afmelden met excuses voor de klassikale lessen, omdat ze zelf kiezen wanneer ze de training doen. Het enige dat de medewerkers moeten doen voordat hun vestiging met het nieuwe kassasysteem wordt uitgerust, is het afleggen van twee toetsen.

Die toetsen zijn in de training opgenomen en moeten met voldoende resultaat worden afgesloten. De medewerkers krijgen voor de online trainingen een vergoeding voor de gemaakte uren en voor het gebruik van de internetverbinding. Volgens Eric Jutten van Jutten Simulation, verantwoordelijk voor het programma, biedt het programma veel voordelen. Learning by doing blijkt immers de beste resultaten op te leveren op de werkvloer.

© Profnews 2015 - Disclaimer