Meest Uitgebreide Zakelijke Nieuwssite

Gratis E-book
 

Atilay Uslu is succesvol met Corendon

1475 keer gelezen
Foto bij het bericht Atilay Uslu is succesvol met Corendon
Gebaseerd op: 
Body: 

Atilay Uslu is de oprichter en baas van reisorganisatie Corendon. De organisatie bestaat uit een touroperator en twee luchtvaartmaatschappijen met samen tien Boeings. Afgelopen jaar kwam de winst op circa 7 miljoen euro bij een omzet van ruim 330 miljoen euro. De groei ten opzichte van 2011 was 20%. Uslu begon op 21-jarige leeftijd te ondernemen en richtte in 1994 samen met een zakenpartner Mega Reizen op, een bedrijfje dat vliegtickets verkocht.

Reisbureau Travel Contact kwam daarna en in 2000 touroperator Corendon. Drie jaar later werden alle namen gewijzigd in Corendon. De luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines werd uit noodzaak opgericht. Voor die tijd kon men alleen maar via de KLM-groep vliegtuigstoelen inkopen. Uslu wilde deze afhankelijkheid niet meer. Met zijn maatschappij kon hij vanuit Nederland op alle Turkse luchthavens vliegen. Ook buiten Turkije werden bestemmingen ontwikkeld.

In 2011 werd Corendon Dutch Airlines opgericht, voor vluchten binnen Europa. Touroperator Corendon is in Turkije, Cyprus, Macedonië, Israël, Marokko en Bulgarije marktleider. Streven is de omzetteller van de touroperator in 2017 op 500 miljoen euro te hebben. De huidige omzet van dit bedrijfsonderdeel is 275 euro. Dan wordt het tijd om op te stappen, aldus Uslu.

© Profnews 2015 - Disclaimer